Uitslag BZK dag 3, 29 mei in Eindhoven (50)

Zaterdag 29 mei was dag drie van de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2010.

Shirley Voets mocht het spits afbijten met de sprint op de vrije slag. Na 50 meter stopte de klok voor haar op 29.71, waarmee ze haar beste tijd uit het 25-meterbad met een kwart tel verbeterde. Ze was ruim een seconde sneller dan ooit in het 50-meterbad. Ze eindigde als vijftiende en verbeterde ook haar eigen clubrecord.
Vervolgens zwommen Mark van Dinther en Roel vd Kleij ook één baan, maar dan van de vlinderslag. Mark was vorige week tijdens de 200 wissel al in goeden doen op de vlinder, en dus werd er stiekem gehoopt op een verbetering van zijn kort bad pr. En een verbetering kwam er, want de 31.50 was een halve seconde sneller dan hij ooit was. Hij was met 31.50 een volle seconde sneller dan tijdens de 200 wissel vorige week en verzekerde zich ook van een startbewijs voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen van volgend seizoen (mits deze niet aangepast worden). Roel zwom technisch een goede race, maar bleef met 29.57 desondanks net boven zijn beste tijd steken. Mark eindigde als twintigste en Roel als 22e.
Na de pauze, waarbij het publiek in eerste instantie nog niet terug het bad in mocht vanwege een brandmelding en ontruiming van het golfslagbad, ging de wedstrijd verder met de 100 rug voor dames. Shirley zwom vorige week op de dubbele afstand al een persoonlijk record, en ook nu ging het weer uitstekend. Met 1.16.23 was ze een seconde sneller dan in januari in het 25-meterbad en verbeterde ook haar eigen clubrecord. Ze was 3.6 seconde sneller dan halverwege haar 200 rug vorige week en finishte als elfde.
Mark ging van start op de 100 school. Hij eindigde met 1.23.21 net boven zijn beste tijd in het 50-meterbad. Hij eindigde op de meest ondankbare plaats, de vierde.
Tot slot startte Shirley op de 200 wissel. Een verbetering van haar twee jaar oude pr in het 50-meterbad leek vanzelfsprekend, en die verwachting loste Shirley ook in. Vooral de schoolslag was erg sterk, en mede daardoor eindigde ze na vier banen drie seconden onder haar oude persoonlijke record (uit het 25-meterbad). De 2.45.41 was maar liefst 19 seconden sneller dan haar oude lang bad pr. Ze eindigde in een nieuw clubrecord als negende, en wanneer de limieten niet aangepast worden, mag ze deze afstand volgend seizoen ook zwemmen bij de Brabantse Kampioenschappen.

BZV-zwemster Linda Schellekens behaalde goud op de 100 rug en zilver op de 200 wissel. Op de 50 vrij eindigde ze als zevende. Bente van Bergen (Zeester-Meerval) behaalde goud op de 4 x 200 vrij en zilver op de 50 vrij. Op de 100 rug tikte ze als vierde en op de 200 wissel als vijfde aan.

Uitslagen

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'